مشاور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در نشست هم اندیشی دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 2 کشور گفت: قطب شمالغرب در بحث شاخص های سلامت و امنیت غذایی کشور جایگاه تاثیرگذاری دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نشست هم اندیشی دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 2 کشور که با حضور دانشگاه های علوم پزشکی (تبریز، ارومیه، اردبیل) و دانشکده های علوم پزشکی (خلخال، خوی، مراغه و سراب) و با هدف برقراری ارتباط منسجم و هدفمند بین دبیرخانه های ساغ روز بیستم آذرماه 1403 در مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت برگزار شد.
دکتر اسماعیل مطلق مشاور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در نشست هم اندیشی دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 2 کشور گفت: قطب شمالغرب در بحث شاخص های سلامت و امنیت غذایی کشور جایگاه تاثیرگذاری دارد.
دکتر مطلق با بیان اینکه تامین سهم 70 درصد سلامت با کمک سایر دستگاهها امکان پذیر است بر بحث ترافیک، اثرات سلامت بر ترافیک، اثرات تغییر اقلیم بر سلامت و در نهایت ثبات سلامت، عوامل موثر بر سلامت اجتماعی تاکید کرد.
وی ادامه داد: پیشنهاد تهیه سند های ترافیک و اثرات آن بر سلامت، بهبود وضعیت تغذیه جامعه با تولید و تامین آرد و نان کامل، از مواردی است که در دبیر خانه شورایعالی سلامت در حال اجرا و راهبری است.
مشاور رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، آمادگی کمک به حل مسائل و مشکلات استانها از جمله اصلاح چارت تشکیلاتی، احیاء کارگروه های سلامت و امنیت غذایی در استانها، تامین اعتبار و ...را در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام کرد.
در ادامه این نشست دکتر اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه گفت: جلسات کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان جهت بررسی و راهبری موارد سلامت استانی و موارد ابلاغی دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی کشور برگزار می شود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر موضوعات سلامت مختلفی در کارگروه سلامت در حوزه بهداشت، اعم از چالشهای سلامتی شامل: کنترل سگهای بی سرپرست و ولگرد و مقابله با بیماری هاری، مدیریت بیماری واگیر مانند تب دنگی، پشه آئدس، تب مالت و... بحث سلامت روان و بیماری های غیر واگیر مانند، ایدز، سالمندی، امنیت غذایی و... کارهای مفیدی انجام شده است.
دکتر جعفری گفت: نتایج مثبت فعالیتهای دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی از بعد کاهش بار بیماریها و تامین سلامت عمومی جامعه اثرگذاری بر اقتصاد سلامت در کلیه مجموعه های دانشگاه در سالهای اخیر مشهود بوده است که اوج این تاثیر در زمان همه گیری کرونا و مدیریت مقابله با آن با مشارکت و همکاری سازمانهای برون بخشی صورت پذیرفت.
وی به اشتراک گذاری تجربیات و آموخته های جلسات قطبی، راهکارها و پیشنهادات ارائه شده سایر دانشگاه ها و احیاء کارگروهای سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد و افزود : امیدواریم با اجرای پروژه های انجام شده و ارزیابی شاخص های سلامتی، وضعیت شاخص های سلامتی کشور ما نسبت به شاخص های منطقه ای و کشور های دیگر منطقه اندازه گیری و سنجش شود.
دکتر غلامرضا نور آبادی رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست هم اندیشی با مروری بر تاریخچه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان آذربایجان شرقی، به بیان گزارشی از عملکرد این دبیرخانه در سالهای اخیر و نقش هماهنگی درون و برون سازمانی آن پرداخت.
وی از تلاش ها و زحمات مسئولین و کارشناسان دبیرخانه شورای عالی سلامت و همچنین روسا و کارشناسان دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کلان منطقه 2 کشور تشکر کرد و بر تقویت جلب مشارکت بین بخشی، همگرایی، همکاری و همفکری با سایر سازمانها و ارگانها تاکید کرد.
در ادامه این نشست مسئولین دبیرخانه های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی شمالغرب کشور با ارائه گزارشی از وضعیت موجود از نظر رسالت دبیرخانه، همگرایی و ساختاری، چالشهای موجود، ارائه راه کارهای پیشنهادی و ابتکارات، آموزش و توانمند سازی، تدوین تقویم سلامتی و... عملکرد دانشگاه و دانشکده مربوطه را ارائه کردند.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.