معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جمع روسای بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر ضرورت داشتن تفکر استراتژیک و راهبردی روسای بیمارستانها در مراکز آموزشی ودرمانی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، جلسه روسای بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی با حضور دکتر اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه، دکتر علی عبادی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی و سایر مدیران و مسئولین معاونت درمان دانشگاه و روسای بیمارستانهای استان با هدف بررسی چالشها و مشکلات موجود بیمارستانی و ارائه راهکارهای مناسب، روز دوشنبه هفدهم دی ماه 1403 در سالن مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی برگزار شد.
دکتر جعفری روحی در این جلسه ضمن قدردانی از فعالیت روسای بیمارستانها در راستای ارتقاء سطح علمی و عملی مراکز و با اشاره به وظیفه ذاتی بیمارستانها و مراکز درمانی، که خدمت رسانی در عرصه درمانی و سلامتی مردم است گفت: داشتن تفکر استراتژیک و راهبردی برای روسای بیمارستان ها یک امر ضروری و مهم است.
وی ادامه داد: مدیران و روسای بیمارستان ها برای رسیدن به اهداف مورد نظر در مراکز خود همت کنند که چه اقداماتی باید اجرائی و عملیاتی شود و به ظرفیت های موجود قانع نباشند.
معاون درمان دانشگاه به شایسته سالاری در انتخاب نیروهای انسانی اشاره کرد و افزود: انتخاب شایسته باعث افزایش قدرت اجرایی در فرآیندهای بیمارستانی می شود و عدالت در پرداختی ها نیز در نیروهای ستادی، پرستاری، اتاق عمل و ... نیز کاملا با نظارت و دقت بیشتری انجام شود.
وی به چابک سازی بیمارستانی مخصوصا در دفاتر پرستاری تاکید کرد و گفت: نیروهای غیر فعال و رسوبی را در بیمارستانها باید به حداقل برسانید.
وی در این جلسه به جدیت روسای بیمارستانها در خصوص مسائل از جمله اطمینان از وجود مجوز بخش های مختلف بیمارستانی، بررسی دقیق مورتالیته های بیماران تصادفی، توانمندی بالینی و آموزشی با آموزش های مستقیم و مدرن در سطوح بالا، تجهیزات پزشکی، جلوگیری از مرگ مادران، جلوگیری از اضافه دریافتی و خارج از تعرفه های مدون، برقراری اتاق فکر و... تاکید کرد.
دکتر عبادی نیز در این جلسه با تاکید بر لزوم ثبت برنامه های مقیمی و ماندگاری تا آخر هر ماه و ارسال عملکرد آن به معاونت درمان افزود: نظارت دقیق برحضور پزشکان ماندگار در شهرستان در ایام ماندگاری، تامین پانسیون و امکانات رفاهی برای پزشکان متخصص و دقت در پرداخت حق الزحمه پزشکان، اعلام به موقع تمام وقتی پزشکان جهت معرفی به بیمه ها، رعایت موظفی 44 ساعت در هفته پزشکان، نظارت بر فعالیت انتفاعی پزشکان متخصص نیز باید از طریق روسای بیمارستانها مورد نظارت دقیق و ارزیابی قرار گیرد.
مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان بر ضرورت نظارت روسای بیمارستانی بر اهمیت خود ارزیابی، نگرش سیستماتیک به وقایع نا خواسته درمانی، ویزیت بالینی بیمار در هنگام بستری و ترخیص، رعایت اندیکاسیون های اعمال جراحی، حساس شدن روسای بیمارستانها نسبت به مسئله مادران، بررسی عملکرد پزشکان متخصص زنان و زایمان، نظارت بر حجم اعزام ها در سطح استان و... تاکید کرد.
دکتر وحید قربانزاده مدیر نظارت، اعتبار بخشی امور درمان و صدور پروانه معاونت درمان، ضمن تقدیر و تشکر از بازدید های اداری و اعتبار بخشی که نتایج آن منجر به بهبود ارزیابی در کشور شده است گفت: طی ارزیابی عملکرد اداره نظارت و اعتبار بخشی بیمارستانی در طی نه ماه سال جاری یکصد و هفتاد و هشت مرکز مورد بازدید قرار گرفته و از تعداد 123 تخلفات تعرفه ای بیمارستانها 5 مورد اخطار کتبی، 29 مورد ارسال به نظام پزشکی و 4 مورد اخطار ماده 23 دریافت کرده اند.
دکتر قربان زاده همچنین مسائل و راهکارهای مناسب در خصوص اهم موارد و نقاط قابل بهبود حوزه نظارتی بیمارستانها از جمله رعایت دستورالعملهای اجرایی، ارائه خدمات بخش های مراقبت ویژه، پزشکان مقیم، تعداد تخت نیازمند پزشکان مقیم، مدیریت درمانگاه ها، لزوم تفکیک نیروی خدماتی و کمکی، نظارت موثر بر رعایت تعرفه های مصوب و ...را ارائه داد، در ادامه یوسف اشرفی مدیر پرستاری دانشگاه نیز در خصوص افزایش نیروهای پرستاری، نظارت بر ورود اطلاعات در زمان مقرر، نظارت بر ثبت صحیح سطوح مراقبتی، نظارت دقیق بر اجرای دستورالعمل تعرفه، همکاری در ارسال به موقع گزارش پرداختیها به مدیریت پرستاری دانشگاه، آموزش و ارتقای سطح توانمند سازی کارکنان، نظارت بر پست های ابلاغی، ثبت نیاز به نیرو در سامانه رشد و ... را تشریح کرد.
دکتر سیامک کاشفی مهر سرپرست اداره ارزیابی فناوری، تدوین تعرفه و استاندارد معاونت درمان دانشگاه نیز در این جلسه بر تسریع در ارسال اسناد به سازمان های بیمه گر و لزوم انعقاد قرارداد با سازمانهای بیمه گر پایه تاکید کرد و افزود: با نظارت روسای بیمارستانها پیاده سازی و اجرای دستورالعمل بیماران خاص و صعب العلاج سرپایی در سیستم
HIS نیز باید ساماندهی و در صورت بروز مشکل با معاونت درمان دانشگاه مکاتبه شود.
دکتر کاشفی مهر همچنین مسائل و مطالب از جمله دقت در ثبت صحیح و بموقع اطلاعات در سامانه کارآمد، رعایت مصوبات کارگروه و دستورالعمل ها، انتقال اطلاعات از طریق وب سرویس، کنترل کارتابل و ارجاع صحیح نامه به مسئولین مربوطه، ضرورت همکاری با شرکت های بیمه های تکمیلی و ... را تشریح کرد.
دکتر بهزاد میلی مدیر امور آزمایشگاه های استان در این جلسه ضمن ابراز امیدواری از پاسخگویی به نتایج نمونه ها و ارتقاء جواب دهی از 10 روز به 4 یا 5 روز بر لزوم اتصال سامانه های آزمایشگاهی به سپاس و دیتاس تاکید کرد.
مدیر امور آزمایشگاه های استان نیز در خصوص اجرای صحیح و دقیق چک لیست ها، ارائه اقدامات اصلاحی در بازه زمانی مناسب و ارائه پسخوراندهای نظارتی از آزمایشگاه مرکز درمانی، اجرای اقدامات لازم برای استمرار و ارتقاء برنامه مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی در سال 1403، استعلام از شبکه تشخیص آزمایشگاهی قبل از عقد قرارداد و ارجاع به مراکز خصوصی، جلوگیری از ارجاع بی مورد نمونه ها به بخش خصوصی بدون در نظر گرفتن ظرفیت بخش دانشگاهی و آزمایشگاه استان در ارائه خدمات و... را تشریح کرد.
مهندس حبیب علیزاده مدیر تجهیزات پزشکی معاونت درمان دانشگاه نیز در این جلسه با معرفی واحد تجهیزات پزشکی که متشکل از 6 نفر مهندس پزشکی که در راستای بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران ارائه خدمت و نظارت می کنند، انتظارات و برنامه های مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه را در ایجاد دسترسی و بهره برداری مدیران از سامانه یکپارچه مدیریت تجهیزات پزشکی، اهتمام جدی بر کاهش میزان بدهی به شرکت های تجهیزات پزشکی و تخصیص بودجه و اعتبار جهت نگهداشت، تشکیل منظم کمیته های تجهیزات پزشکی و بررسی موضوعات مربوط به خرید و تعمیرات، تسریع در راه اندازی تجهیزات پزشکی تحویلی از هیات امناء صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، اعلام تجهیزات مازاد و اهتمام بر اجرای کامل بخشنامه فرمت خرید و اسقاط تجهیزات پزشکی و... را بیان کرد.
در خاتمه با حضور کلیه سخنرانان حاضر، جلسه پرسش و پاسخ در خصوص انتظارات، پیشنهادات و چالش ها و مشکلات روسای بیمارستان های استان مطرح و مسائل مربوطه مورد بحث و بررسی های لازم قرار گرفت.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.