دستیار رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت روز آزمایشگاه که به همت دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد گفت: رشد علم پزشکی امروزی وابسته به توانمندی آزمایشگاهیان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مراسم گرامیداشت روز آزمایشگاه با حضور دکتر محمد نوری دستیار رئیس جمهور، دکتر علیرضا نوین نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، دکتر تقی کرمی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی، دکتر علی اصغرثانی رئیس انجمن علوم آزمایشگاهی استان آذربایجان شرقی، دکتر اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر سید منوچهر نورآذریان مدیر امور آزمایشگاه های استان و سایر رؤسای مراکز دانشگاهی و استانی و همکاران علوم آزمایشگاهی به همراه خانواده روز جمعه بیست و نهم فروردین ماه 1404 در سالن اجتماعات زکریای رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
دکتر محمد نوری دستیار رئیس جمهور در این مراسم با تبریک این روز خدمت جامعه آزمایشگاهیان و تقدیر و تشکر از زحمات و تلاشهای این قشر جامعه گفت: امیدواریم همکاران و کارشناسان علوم آزمایشگاهی با توجه به اهمیت و نقش سازنده و جایگاه خاصی که در حرفه پزشکی و سلامتی جامعه دارند پربارتر از قبل به خدمت خود ادامه دهند.
وی ادامه داد: خدمت آزمایشگاهیان از بعد علمی، عملیاتی و درمان بسیار حائز اهمیت است و در کشور ما نیز سازمان نظام پزشکی کتابی به نام «
ذخیره خوارزمشاهیان» به چاپ رسانده و کارها و نوشته های دکتر اسماعیل جرجانی را جمع آوری کرده است و طبق مطالعه ای که در ذخیره خوارزمشاهیان شد دو مطلب از آن در موضوع ناباروری مورد توجه قرارگرفت و کارهای پژوهشی و تحقیقاتی بر روی آنها انجام شد که هر دو مطلب بصورت مقاله ای در ژورنال های خارجی به چاپ رسید و این اهمیت و توانایی حکیم جرجانی را در حیطه پزشکی نشان می دهد.
دکتر نوری ادامه داد: بسیاری از پایگاه های علمی پزشکی امروز تحت تاثیر و راهنمایی آزمایشگاهیان توانمند رشد یافته که در درمان، تشخیص، پیشگیری و در کل سیستم سلامت بخصوص در مواردی همچون آزمایشگاه های مرجع، انتقال خون نقش بسزایی دارند.
دستیار رئیس جمهور با بیان اینکه تولید علم پزشکی بر دوش جامعه آزمایشگاهی است و نزدیک به 20 درصد علم تولید شده در گروه پزشکی مرتبط با آزمایشگاه است و در ایران نیز این نسبت به 40 درصد می رسد گفت: در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز رشد آزمایشگاه های تخصصی در بیمارستان امام خمینی(ره) ایجاد شد و زمینه رشد برای آزمایشگاهها را در سطح استان فراهم کرد.
وی با اشاره به اینکه رشد علم پزشکی امروزی وابسته به توانمندی آزمایشگاهیان است افزود: مشکلات و چالشهایی مانند اختلاف کای فنی با میزان افزایش کیت های آزمایشگاهی، بیمه ها، تعریف شبکه آزمایشگاهی، دوره های آموزشی و... پیش رو گروه آزمایشگاهیان است که امیدواریم با کمک مسئولین امر و ارسال پیشنهادات انجمن های سه گانه آزمایشگاهی و همیاری همکاران این مجموعه به بنده که نماینده جامعه آزمایشگاهی در دولت هستم به زودی حل شود.
دکتر علیرضا نوین نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه یادآور خدمات ویژه پزشکی، سیاسی و علوم آزمایشگاهی دکتر اسماعیل جبارزاده شد و ادامه داد: آذربایجان شرقی امروزه قطب علوم پزشکی کشور است و ما به داشتن همکاران پزشکی در فعالیتهای سیاسی، پزشکی، اجتماعی و ...افتخار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما همیشه در کنار مردم هستیم ادامه داد: دولت امروز با مجلس همگام است و همه پای کار آمدند که مشکلات معیشتی، اقتصادی، اجتماعی و ...مردم را حل کنند و این کار با سرمایه اجتماعی که همان مردم است روند سریع تری پیدا می کند.
دکتر نوین در خاتمه سخنان خود گفت: همه باید شعار سال را جدی گرفته و سرمایه گذاری در بخش خصوصی را افزایش دهند و در بخش هایی مانند خانه های سالمندی که طبق آمارها تا سال 2030، بیست و پنج درصد جامعه ما به سن سالمندی می رسند و ما باید در این بخش سرمایه گذاری کلانی انجام دهیم.
دکتر تقی کرمی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی، در ادامه این جلسه گفت: جامعه آزمایشگاهی نقش بی بدیلی در سلامت مردم، پیشگیری، تشخیص، درمان و در خط مقدم سلامت جامعه مخصوصا" در دوران کرونا ایفاء کردند.
وی ادامه داد: شما آزمایشگاهیان ضمن اینکه در غنا سازی علم پزشکی نقش مهمی دارید و جامعه پزشکی امروزه با همراهی آزمایشگاهیان قادر به تشخیص و درمان ناملایمات و یا بیماری های جامعه است و جامعه آزمایشگاهی مکمل جامعه پزشکی و پیشرو علوم پزشکی، پایه گذار و محرک جامعه پزشکی هستند.
دکتر کرمی افزود: جامعه آزمایشگاهیان مفتخر به نام کسی است که پیشرو علم پزشکی، دانشمند، محقق، پایه گذار، حکیم، پزشک، فیلسوف اسماعیل جرجانی است.
دکتر علی اصغرثانی، رئیس انجمن علوم آزمایشگاهی استان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش های همکاران علوم آزمایشگاهی که در سیستم سلامت جامعه نقش مفید و موثری را ایفاء می کنند گفت: بیش از 70 درصد تشخیص بیماریها با یافته های آزمایشگاهی است افزود: آزمایشگاه بخشی از خانواده علوم پزشکی است و در مسائل غربالگری و پیشگیری مانند بیماری دیابت، تالاسمی که با یک آزمایش ساده، کم کاری تیروئید نوزادان با ارسال یک قطره از خون نوزادان، آزمایش و تشخیص های آزمایشگاهی نقش صد درصدی در شناسایی بیماران دارد.
دکتر اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز درطی این مراسم و اعلام اینکه روز آزمایشگاه امروز وارد تقویم کشور شد گفت: با افزایش و پیشرفت در علوم پزشکی ما شاهد هستیم بسیاری از تشخیص بیماری ها بر اساس آزمایشات تخصصی تر و پیچیده تری انجام می شود و اکثر تشخیص ها بر اساس و پایه سلولی و مولکولی است و در روند تشخیص، درمان و پاسخ دهی اقدامات درمانی و فرآیندهای آزمایشگاهی همیشه کمک حال پزشکان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز اشاره کرد: کارشناسان علوم آزمایشگاهی و همکاران آنان همیشه در کنار سایر کادر بهداشت و درمان در تشخیص، درمان و پیشگیری بیماریها نقش بسزایی دارند.
دکتر جعفری با توجه به اهمیت در بحث پیشگیری نیز ادامه داد: در حوزه های معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی که این مجموعه ها نیز با انجام آزمایشات تخصصی بر روی آب، غذا و محصولات بهداشتی کمک می کنند منشاء وجود بیماری ها را پیدا کرده و باعث پیشگیری های عمده و اساسی در این موارد شوند.
دکتر سید منوچهر نورآذریان مدیر امور آزمایشگاه های استان ضمن عرض خیر مقدم خدمت مدعوین و انجمن های سه گانه، همکاران و خانواده های آنان گفت: پس از طی مراحل و کوشش، تلاش و پیگیری همکاران علوم آزمایشگاهی روز آزمایشگاهیان در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
وی با اشاره به اهمیت نقش آزمایش که باعث پیشگیری و تشخیص بموقع در بیماری ها و شروع اقدامات بعدی است افزود: امیدواریم با انجام آزمایشات دقیق و به روز بتوانیم در حوزه تشخیص، پیشگیری و درمان کمک شایانی به جامعه پزشکی و سلامتی بکنیم.
گفتنی است: در خاتمه این مراسم از پیشکسوتان عرصه علوم آزمایشگاهی، همکاران و کارشناسان نمونه علوم آزمایشگاهی در مراکز دولتی و خصوصی استان با اهداء لوح تقدیر و تقدیم شاخه گل تجلیل بعمل آمد.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.