تاریخ : يکشنبه 31 فروردين 1404
کد 20169

در همایش مجمع سلامت استان مطرح شد؛

نهادینه سازی فرهنگ سلامت در سیاست گذاری های کشوری و استانی/ ارتقاء سواد سلامت از طریق دستگاه های آموزشی و عمومی

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه نهادینه سازی فرهنگ سلامت در سیاست گذاری های کلان باید انجام شود بر پیوند سیستمی میان دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه های اجرایی استان تأکید کرد.
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مجمع سلامت استان آذربایجان شرقی به عنوان عالی ترین جلسه استانی در حوزه سیاست گذاری سلامت با حضور دکتر بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی و رئیس مجمع سلامت استان، دکتر مرتضی محمدزاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری، دکتر احمدرضا جودتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دبیر مجمع سلامت استان، مدیران ادارات کل، سازمانها، فرمانداران و رؤسای شبکه های بهداشت و درمان و خیّرین سلامت استان روز سی و یکم فروردین ماه 1404 در محل سالن همایش زکریای رازی دانشکده داروسازی دانشگاه برگزار شد.
دکتر بهرام سرمست در این همایش گفت: نهادینه‌سازی فرهنگ سلامت در سیاست‌گذاری‌های کلان از طریق پیوند سیستمی میان دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها، ارتقاء سواد سلامت و آگاهی عمومی از طریق تولید محتوای علمی و تخصصی، ایجاد محیط‌های سالم و سبک زندگی مناسب و بها دادن به کیفیت زندگی مردم، گسترش بیمه‌های پایه و تکمیلی، اعزام پزشکان متخصص به مناطق کم‌برخوردار و همکاری نظام‌مند میان دستگاه‌های دولتی، هم افزایی و همکاری های بین بخشی و نگرش سیستمی، سازمان‌های مردم‌نهاد، خیران سلامت و شوراهای محلی را از جمله راهکارهای تحقق این سهم ۷۵ درصدی دانست و گفت: برای این منظور لازم است یک دبیرخانه دائمی در معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری تشکیل شود.
وی افزود: حوزه سلامت یکی از حوزه‌های تخصصی و یکی از دو مأموریت ویژه معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری در سال جاری است. نگاه ما به سلامت باید فراتر از خدمات درمانی باشد و با گسترش مفهومی این مقوله، برای آن برنامه‌ریزی کنیم.
همچنین وی با اشاره به تجربه خود در دوران شیوع کرونا در استان قم، گفت: در آن مقطع، بدون مصلحت‌اندیشی و با جسارت، شناسایی ویروس کرونا را اعلام و اجرای پروتکل‌های بهداشتی را بر اساس نظرات تخصصی از آن استان آغاز کردیم و همچنین ۵۲۲ تخت درمانی به ظرفیت درمانی استان قم افزوده شد.
دکتر سرمست ادامه داد: تصور عمومی از سلامت به مراکز درمانی و دانشگاه علوم پزشکی محدود شده، در حالی که ۷۵ درصد از عوامل تأثیرگذار در سلامت، اجتماعی و بین‌بخشی هستند و لازمه تحقق اهداف سلامت این است که همه دستگاهها پای کار باشند.
وی همچنین بهبود عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و بهداشت و درمان در اقصی نقاط کشور را از دیگر راهکارهای مهم تحقق اهداف حوزه سلامت برشمرد و تأکید کرد: فرمانداران باید نهایت همکاری را در این زمینه داشته باشند.
وی افزود: امروزه وقتی از امید به زندگی صحبت می‌کنیم بحث کمیت مطرح است، اما کیفیت زندگی مهم‌تر از کمیت آن است و نیاز داریم در نظام سلامت برای ارتقاء کیفیت زندگی افراد هم برنامه داشته باشیم.
دکتر سرمست همچنین با اشاره به پیشنهاد قبلی خود مبنی بر احداث شهرک سلامت با امکاناتی نظیر سرای محبت، گفت: از ریاست جمهور درخواست خواهیم کرد که این موضوع به صورت پایلوت در آذربایجان شرقی اجرا شود.
دکترمرتضی محمدزاده معاون سیاسی اجتماعی استانداری نیز در این جلسه هدف از برگزاری این همایش را مسئولیت پذیری تک تک نهادها و دستگاه هایی دانست که در حوزه سلامت نقش و مسئول پاسخگویی هستند اعلام کرد و افزود: باید در مقوله های سلامتی سندهایی را با دستگاههای اجرایی  به طور واضح و مشخص تدوین کنیم و همه دستگاه ها باید سلامت را نهایتا" اولویت دوم خود قرار داده و حوزه سلامت و آموزش را از کم هزینه ترین و پربازده ترین حوزه هایی عنوان کرد که می توان از آنها نتیجه گرفت.
حیدر فتح زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این همایش در خصوص مدیریت تأمین منابع پروژه های اولولیت دار سلامت استان با ارائه گزارشی از آینده در ارتباط با نسبت جمعیتی که در سال های آتی رخ خواهد داد افزود: در تئوری انتقال جمعیتی چهار مرحله موالید و مرگ و میر بالا، موالید بالا و مرگ و میر پایین، موالید و مرگ و میر پایین و موالید پایین و مرگ و میر بالا وجود دارد.
وی با اشاره به افزایش هرم سنی در استان آذربایجان شرقی و شروع مرحله سالمندی افزود: در استان ما همچنان روند موالید کاهش یافته و باید در این خصوص برنامه ریزی های کلانی از طرف دستگاه های اجرایی انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با بیان اینکه مرگ و میر جمعیت بر میزان موالید تسلط پیدا کرده است و از سال 1410 نیز رو به افزایش خواهد بود گفت: شاخص امید به زندگی در استان برای مردان ۷۵ سال و برای زنان ۷۶.۵ سال است و برای بهبود این شاخص، باید تمامی عوامل مؤثر در سلامت و توسعه همکاری ها و تدابیر لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به نقشه جمعیتی استان آذربایجان شرقی گفت: در سال ۱۳۳۵، تنها ۱۷ درصد زنان باسواد بودند و این عدد اکنون به ۷۹ درصد رسیده است که نشان از آگاهی عمومی دارد و باید سلامت نسلی و بین‌نسلی را به‌ صورت جدی در دستور کار قرار دهیم.
فتح‌ زاده با بیان اینکه جمعیت استان در سال ۱۴۰۳ به بالای ۴ میلیون نفر رسید و تخت‌های درمانی از ۷ هزار مورد گذشت، خاطرنشان کرد: در پنج سال آینده ۳۶ درصد کارکنان دولت در استان بازنشسته می‌شوند و نیاز فوری به جذب نیروهای متخصص است و در خاتمه امیدواریم شاخص های توسعه نیروی انسانی، امید به زندگی و آمادگی برای 10 سال آینده برای تغییرات جمعیتی و تقویت نشاط اجتماعی را ارتقاء دهیم.

جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.


 
  • نوشته شده
  • در يکشنبه 31 فروردين 1404