رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مجمع سلامت استان عنوان کرد: مجامع سلامت ابزاری برای تسهیل مشارکت مردم و اجتماعی شدن سلامت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر احمد رضا جودتی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تبریز در همایش مجمع سلامت استان که روز سی و یکم فروردین ماه 1404 در سالن همایش زکریای رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علم پزشکی تبریز برگزار شد ضمن عرض خیر مقدم به استاندار آذربایجان شرقی، مقامات و مسئولین استانی و تقدیر و تشکر از خدمات خیر بزرگوار حاج آقا مردانی آذری در راستای ارائه خدمات به عرصه سلامت و گرامیداشت هفته سلامت گفت: اهمیت سلامتی و تاثیر آن بر جامعه بر هیچ کسی پوشیده نیست و در دوران کرونا این امر برای همه دنیا مشهود شد.
دکتر جودتی اهمیت سلامتی از نظر رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور را مورد تاکید قرار داد و گفت: مشارکت و مسئولیت پذیری درسلامت از آموزههای دینی بوده و سلامتی نیازمند داشتن رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اطلاعات شناسنامه ای سلامتی استان با 21 شبکه بهداشتی و درمانی و دانشکده، 340 واحد مرکز سلامت، 48 واحد بیمارستان و ... گفت: در پنجره 5 ساله ای که پیش رو داریم باید نرخ باروری را افزایش دهیم تا در سال های آینده بتوانیم از پدیده سالمندی جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به شایع ترین علل مرگ در استان آذربایجان شرقی گفت: علت فوت در بیماری های قلبی و عروقی ۴۳/۴۵ درصد، سوانح و حوادث ۱۹/۹۰ درصد، سرطانها ۱۹/۴۰ و بیماریهای تنفسی ۸/۱۸ درصد است.
وی به عوامل اجتماعی موثر در سلامت اشاره کرد و گفت: عوامل عمومی اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی مانند خدمات بهداشتی و درمانی، آب سالم، مسکن، شرایط زندگی، محیط کار، تحصیلات، تغذیه و امنیت غذایی در سلامتی سهیم هستند.
وی ادامه داد: مسئولیت اجتماعی شرکت ها به معنای تعهد شرکت ها نسبت به رعایت اصول اخلاقی، پایبندی به قوانین و کمک به توسعه پایدار است و این مفهوم فراتر از کسب سود مالی بوده و بر اثر گذاری مثبت بر سلامت جامعه، محیط زیست و ذینفعان تاکید دارد.
دبیر مجمع سلامت استان با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، گفت: توسعه پایدار استراتژی است که جوامع بشری از طریق آن رویکرد به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند تا از منابع زیست محیطی محلی و بینالمللی سود برده و کیفیت زندگی خود را بهبود دهند و توسعهای پایدار خواهد بود که نیازهای کنونی جوامع را بدون لطمه زدن به پتانسیلها و تواناییهای مورد نیاز آینده، را برآورده کند.
دکتر جودتی افزود: مجامع سلامت ابزاری برای تسهیل مشارکت مردم و اجتماعی شدن سلامت است.
وی به تعریف مجمع سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی اشاره کرد و گفت: مجمع سلامت فرآیندی سازمان یافته که طی آن جامعه و سازمانهای مرتبط ضمن تبادل اطلاعات و دانش، تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و پیشنهاد سیاستهای مناسب سلامت به جامعه ارائه میشود.
وی با اشاره به چالش ها و مطالبات سلامت استان گفت: چالشهای موجود در بخش بهداشت سلامت مردان، سالمندی، کاهش نرخ رشد جمعیت استان است که پیشنهاد داده شده میتوان عمل دستگاههای اجرائی به قانون جوانی جمعیت در استان را ( ایجاد شغل و ...) نام برد.
وی از دیگر موارد چالش ها و بخش بهداشت را آلودگی هوا و تاثیرات انسانی و زیست محیطی ( دریاچه ارومیه و ...) نام برد و پیشنهاد برای این چالش را تلاش برای استفاده از انرژیهای تجدید پذیر، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، توسعه فضاهای سبز شهرها و استفاده از خودروهای استاندارد با بنزین با کیفیت بالا یا خودروهای هیبریدی و برقی عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به چالشهای بخش درمان گفت: عمر بالای سازهای بیمارستانهای تبریز و تمرکز بیمارستانهای تبریز در ناحیه شرق شهر و ...است که پیشنهاد برای این چالش نیز ادامه حمایتها از تکميل پروژه بیمارستان ۱۵۰۰ تختخوابی با جلب حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشوراست.
دکتر جودتی در بخش چالشهای غذا و دارو نیز گفت: محصولات قاچاق سلامت محور ( دارو، مواد غذایی و لوازم آرایشی غیر استاندارد ) تهدید کننده سلامت مردم است که پیشنهاد برای این چالش نیز ورود و پیگیری جدی اداره صمت و ارگانهای نظارتی و امنیتی در مورد قاچاق محصولات سلامت محور در سطح استان است.
وی در اخر سخنان خود اظهار امیدواری کرد: با همراهی، همیاری، همکاری سایر دستگاه های اجرایی سیستم سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز روز به روز در همه زمینه های بهداشتی، درمانی، غذا ودارو و... روند رو به رشدی را طی کند.
در خاتمه دکتر غلامرضا نورآبادی رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی استان ضمن تقدیر و تشکر از حضور استاندار، روسا و مدیران استانی که دیدگاه های جدیدی را در زمینه سلامتی گشودند، بیانه مجمع سلامت سال 1404 را با عناوین سلامت حق شهروندی است، مشارکت همگانی برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت، اصل حیاتی است، رعایت پیوست سلامت در ارتقای پروژه های استانی و شهرستانی، جوانی جمعیت و تعالی خانواده، صیانت از جان مردم، یکی از اولویت های سیستم سلامت است را قرائت کرد.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.