به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر مهدی فرهودی رئیس پژوهشکده سالمندی و رئیس کنگره با اشاره به اینکه 10 الی 12 درصد از افراد جامعه درسال 1400 سالمند بودند، گفت: این رقم در سال 1430 به 30 درصد افزایش پیدا خواهد کرد و این اهمیت مسئله توجه به سالمندان و نیازهای پیش روی جامعه را نشان میدهد.
وی ضمن تشکر از کلیه کسانی که در برگزاری دومین کنگره سالمندی همکاری داشتند، افزود: هدف اصلی برگزاری این کنگره تبدیل تهدید سالمندی جمعیت به فرصت و استفاده از توانمندی ها و تجربیات این قشر ارزشمند جامعه است.
وی گفت: امیدواریم امسال بتوانیم فعالیتهای مرتبط با برگزاری کنگره را زودتر آغاز کنیم و با همکاری و حمایت نهادهای استانی، شهری، شهرداری، بنیاد فرزانگان و دیگر مجموعههای کشوری کنگرهای پربارتر و موفقتر برگزار کنیم؛ از همه عزیزان درخواست میشود تا با مساعدت خود، ما را در مسیر برگزاری هر چه بهتر این رویداد یاری کنند.
دکتر سارا فرهنگ مشاور معاون تحقیقات و فناوری نیز در این جلسه اظهار امیدواری کرد: برگزاری کنگره منجر به شناسایی راهکارهای جدید و البته فناوری ها ی تازه در راستای خدمت به جامعه سالمند شود.
دکترمژگان رضازاده رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور نیز طی پیامی با تبریک افتتاح دبیرخانه این کنگره، گفت: گردهمائی نخبگان و ارائه نتایج تحقیقات روز آمد می تواند بر بررسی ها و سیاست گذاری کلان کشوری تاثیر بسزایی داشته باشد.
در ادامه دکتر سروین سنایی معاون پژوهشی پژوهشکده سالمندی به ارائه گزارشی از برگزاری دومین کنگره بین المللی سالمندی (ششمین نشست علوی) و پروپوزال برگزاری سومین کنگره بین المللی سالمندی (سالمندی فعال) و هفتمین نشست تخصصی سالمندی پروفسور علوی پرداخت.
امیر نصیربیگی رئیس سازمانی فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز نیز در این جلسه اظهار کرد: درارتباط با حوزه سالمندی، توجه به پیشوندها و پسوندهای ممکن، اهمیت زیادی دارد. برگزاری هیچ رویدادی به تنهایی نمیتواند سایر رویدادها را تحت تأثیر قرار دهد، بلکه برعکس، باید رویدادهای دیگر در راستای این رویداد و تأکید بر اهداف آن طراحی و اجرا شوند.
وی افزود: یکی از نکات بازنگری نحوه برگزاری کنگره در جهت استفاده حداکثری شرکت کنندگان از آن و همچنین اتخاذ تدابیری جهت معرفی اقدامات استان بعنوان استان پایلوت دوستدار سالمند است.
وی ادامه داد: در خصوص پنلهایی که در این کنگره طراحی شدهاند، لازم است به این نکته توجه کنیم که اگر هدف ما طراحی خدمات شهری متناسب با نیازهای حوزه سالمندی باشد، مدیران شهری باید بهطور حتم در پنلهای مربوط به شهر حضور داشته باشند تا از نیازهای واقعی سالمندان آگاه شوند.
دکتر اکبر عزیزی مدیر پژوهشکده سالمندی در انتها بر لزوم برگزاری مرتب جلسات دبیرخانه در جهت رفع نواقصات و مشکلات کنگره قبلی و نیز دریافت پیشنهادات و نکته نظرات همکاران بین بخشی در راستای ارتقاء کیفیت آن تأکید کرد.
براساس این گزارش، پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی، پژوهشی و بینالمللی خود، تلاش میکند نقش مؤثری در سیاستگذاری، آموزش، پژوهش و توسعه خدمات مربوط به جمعیت سالمند ایفا کند.
پژوهشکده سالمندی در سال ۱۳۹۵ به افتخار پرفسور عباس علوی تأسیس شد؛ وی از دانشمندان برجسته و فعال در حوزه سالمندی است و به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا، نقش مؤثری در توسعه دانش این حوزه دارند. با توجه به اصالت تبریزی وی و علاقهمندی او به ایران و بهویژه شهر تبریز، حمایتهای ارزشمندی در راستای تأسیس این پژوهشکده صورت گرفت.
این پژوهشکده هماکنون چهار مرکز تحقیقاتی را تحت پوشش خود دارد همچون، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، مرکز تحقیقات روانپزشکی، مرکز تحقیقات توانبخشی و بتازگی مرکز تحقیقات در سالمندی نیز به این مجموعه افزوده شده است.
گفتنی است کنگره بینالمللی سالمندی فعال و هفتمین نشست تخصصی سالمندی پروفسورعلوی با همکاری و مشارکت نهادهایی چون پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، شهرداری تبریز و دستگاههای عضو شورای سالمندان در مهر ماه سال جاری برگزار میشود.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید.