به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جلسه توصیف وضعیت ایمنی غذایی استان با حضور مدعوین وبه ریاست دکتر قاضی زاده مسئول دبیرخانه کارگروه تخصصی سلامت وامنیت غذایی استان در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست برگزار گردید.
در این جلسه دکتر قاضی زاده ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان توضیحاتی را در خصوص دومین جلسه فنی کارگروه ارائه داده وافزود در خصوص فلزات سنگین ،سرب، وآفلاتوکسین باید تحقیقات وپایشهای جدی ومهمی انجام گیرد.
دکتر نعمتی قائم مقام معاون غذا ودارو در خصوص انجام آزمایشت انجام یافته در سالهای گذشته در محصولات دامی وبخصوص شیر گزارشاتی را ارائه داده وآزمایش آفلاتوکسین موجود در شیر را از ضروریات دانسته وآمادگی معاونت غذا ودارو وهمکاری اعضای کارشناسان مواد غذایی این معاونت را با اعضای کمیته فنی اعلام کرد.
دکتر ابراهیمی رئیس اداره نظارت دامپزشکی استان نیز با اشاره به اینکه 70% شیرهای تولیدی دامی ما سنتی است افزود جمع آوری شیر در روند تولیدی شیر تازه خیلی مهم است وما باید با نهادینه کردن جمع آوری شیر دو نوبته ( صبح وعصر) از تکثیر میکروب ها در شیر کم کنیم .
مهندس کیا مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی در این نشست گفت : پایش باید هم در سطح ملی وهم در سطح استانی انجام گیرد ونمونه های محصولات کشاورزی برای نمونه برداری باید از انبارها وهم در میادین تره بار جمع آوری شده ومورد آزمایش قرار گیرد وی با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی بدون سم معنی ندارد افزود عدم استفاده از سموم در محصولات کشاورزی به شرایط اقلیمی وآب وهوایی آن منطقه بستگی دارد وگوجه فرنگی یکی از محصولات بدون سم است که در استان آذربایجان شرقی بعلت شرایط اقلیمی وآب وهوایی کشت وتولید می شود.