آمارهای اورژانس هوایی از زبان دکتر رجائی
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانشرقی گفت: هر ساعت پرواز بالگرد 72 میلیون ریال آب می خورد/شرایط آب و هوایی مانع اصلی اعزام بالگرد/ رتبه پنجم تبریز در مدت زمان انجام ماموریت دکتر روزبه رجایی غفوری گفت: تبریز با انجام 73 ماموریت هوایی با مدت زمان 78 دقیقه در رده پنجم کشوری قرار گرفته است که دلیل آن عدم وجود پد مناسب برای فرود بالگرد میباشد.
دکتر روزبه رجایی غفوری در جمع خبرنگاران با اشاره به اولین سالگرد راهاندازی اورژانس هوایی استان در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، اظهار کرد: راهاندازی پایگاه در تبریز جزو اولویتهای آخر سازمان بهداشت و درمان کشور بود اما با پیگیریهای لازم یکی از 14 پایگاه اورژانس هوایی کشور در تبریز احداث شد.
انتقال 108 بیمار از طریق اورژانس هوایی/وضعیت ناپایدار 50 درصد از بیماران انتقال یافته
وی ادامه داد: از زمان احداث این پایگاه تا یازدهم مردادماه سال جاری، 73 پرواز در کل استان صورت گرفته و 108 بیمار که بیشتر آنان از نوع ترومایی بوده به بیمارستان منتقل شده است. در این میان بیمارستان امام رضا(ع) با 99 پرواز مرکز هدف پذیرش بیماران بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بالغ بر 60 درصد ماموریتهای اورژانس هوایی برای انتقال بانوان باردار صورت گرفته است، سوختگی، حمله قلبی و آسیبدیدگی های ناشی از رانندگی از دیگر موارد اعزام اورژانس هوایی بوده است.
رتبه پنجم تبریز در مدت زمان انجام ماموریت
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با بیان اینکه از 108 بیمار منتقل شده توسط اورژانس هوایی 9 نفر به علت وضعیت خیلی وخیم جسمی فوت کردهاند، ابراز کرد: 2 نفر هنگام انتقال به بیمارستان و 7 نفر بعد از انتقال فوت کردهاند، رسیدگی به این افراد وظیفهی امدادونجات بوده، اما به دلیل اصرار اورژانس هوایی اعزام شده است.
وی افزود: میانگین زمان پرواز 8 دقیقه، میانگین رسیدن به بالین بیمار 26 دقیقه و میانگین انتقال بیمار به بیمارستان 22 دقیقه میباشد.
وی یادآور شد: تبریز در انجام ماموریت هوایی با مدت زمان 78 دقیقه در رده پنجم کشوری قرار گرفته است که دلیل آن عدم وجود پد مناسب برای فرود بالگرد میباشد.
شرایط آب و هوایی مانع اصلی اعزام بالگرد
دکتر رجایی با اعلام اینکه هدف اورژانس هوایی رساندن بیماران به بیمارستانهای دارای امکانات و تجهیزات پیشرفته میباشد، بیان داشت: 41 درخواست اعزام بالگرد به علت شرایط آب و هوایی نامناسب و خارج از زمان بودن پرواز، اجابت نشده است.
وی اضافه کرد: اورژانس هوایی در طول یک سال فعالیت خود ماموریتهای مهمی را در سطح استان انجام داده است که از جملهی آنها میتوان به حادثه سکته مغزی و رساندن بیمار به بیمارستان در مدت زمان طلایی و برخورد قطار با سمند اشاره کرد.
وی عنوان کرد: هیچ تفاوتی از لحاظ هزینه مابین اورژانس زمینی و هوایی وجود ندارد، از لحظه شروع خدمات امداد تا رساندن بیمار به بیمارستان حتی اگر در مسیر حرکت به بیمار دارویی تزریق شود هزینهای را در پی نخواهد داشت.
72 میلیون هزینه، برای یک ساعت پرواز
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه هزینه هر ساعت پرواز بالگرد بالغ بر 72 میلیون ریال میباشد، تصریح کرد: در حال حاضر تنها یک بالگرد در اختیار اورژانس هوایی قرار دارد و حداکثر میتواند 5 مریض را به بیمارستان انتقال دهد، در شرایط وخیم که تعداد مصدومان بیشتر از 5 نفر است برحسب تشخیص پزشک، افرادی که شرایط وخیمتری دارند از طریق اورژانس هوایی و بقیه به صورت زمینی به مراکز درمانی انتقال داده میشوند.
وی در پایان گفت: به علت مشکلاتی که در مکانیابی برخی از روستاهای کوچک در شرایط بحرانی وجود داشت در تمامی روستاهای استان سیستم جیپیاس نصب گردید.