رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اکثر محصولات کشاورزی ودامی استان جزو رتبه های برتر کشوری هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در همایش دو روزه معاونین غذا در خصوص پیشینه تاریخی دانش پزشکی در این استان از ربع رشیدی یاد کرده و اظهار داشت : اکثر محصولات کشاورزی ودامی استان جزو رتبه های برتر کشور هستند.
وی افزود امسال سالی بود که با ایمنی غذا از مزرعه تا سفره نام گرفت ما توانستیم در این عرصه فعالانه عمل کنیم وسواد دارویی وتغذیه ای را ارتقاء دهیم در این راستا اقداماتی با حمایت استانداری از جمله فعال نمودن کارگروه سلامت وامنیت غذایی وتشکیل جلسات مستمر آن و نیز حرکت در جهت تغییر سبک زندگی انجام گرفته است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت:خود مراقبتی را در دانشگاهها آموزش وتوسعه داده ایم تا با این کار سواد تغذیه ای ودارویی افراد ارتقاء یابد وخود مردم بتوانند از سلامتی خود مراقبت کنند .
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در عرض دو ماه توانستیم تمام تولیدات گوشت مرغ استان را نشانهدار کنیم و در زمینه کاهش سطح نیترات محصولات کشاورزی نیز گامهای مهمی برداشتهایم و در حال حاضر سطح نیترات محصولاتی چون سیبزمینی پایین آمده است.
وی تاکید کرد: 95 درصد مشکل دارو در کشور حل شده و این در حالی بود که در سالهای اخیر وضعیت دارو در کشور بسیار نامطلوب بود و داروهای مورد نیاز بیماران در برخی موارد تامین نمیشد.
دکتر صومی با اشاره به اهمیت کیفیت تجهیزات پزشکی گفت: در 50 نقطه از آذربایجانشرقی که به تولید لوازم و تجهیزات پزشکی مبادرت دارند با این اوصاف انشالله در سالهای آتی استان آذربایجان شرقی به قطب تولیدی کشور در این راستا تبدیل خواهد شد .
وی افزود: در خاتمه با اشاره به نقش معاونین غذا ودارو وبهداشت ودرمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جهت حفظ سلامتی مردم ، خاطرنشان ساخت: در خصوص کم مصرف کردن نمک وحذف نمکدان از سفره های مردم در سطح استان به هدفهای خوبی دست یافته ایم ودر خصوص کاهش مصرف شکر ، قند و روغن نیز فعالیتهای بسزایی درحال انجام گرفتن می باشد.
در همایش مذکور مهندس محمد زاده معاون امور اقتصادی استانداری از مدعوین با اشاره به اهمیت آموزش مصرف کننده افزود: در زمان نچندان دور همه افراد به جایی از آگاهی خواهند رسید که همه دستیار معاونین غذا ودارو در سراسر کشور باشند .