دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس رتبه بندی جهانی تایمز، جایگاه دوم در بین دانشگاه های علوم پزشکی و جایگاه چهارم در بین دانشگاه ها و موسسات سراسر کشور را احراز نمود.
کسب جایگاه چهارم کشوری توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بین دانشگاه ها و موسسات وابسته به وزارت بهداشت و وزارت علوم و جایگاه دوم کشوری (مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران) در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر اساس رتبهبندی جهانی تایمز برای معرفی برترین دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۰ در جمع دانشگاه های برتر دنیا قرار گرفت.
در این گزارش آمده است؛ رتبه بندی تایمز (timeshighereducation) یک نظام رتبه بندی بین المللی است که به رتبه بندی دانشگاه های دنیا می پردازد.
رتبه بندی جهانی «آموزش عالی تایمز» یک جدول عملکرد جهانی است که دانشگاه ها را در تمام مأموریت های اصلی خود شامل «پژوهش و تحقیق»، «آموزش»، «انتقال دانش» و «چشم انداز بین المللی» داوری می کند.
همچنین در این نظام رتبه بندی ۱۳ شاخص عملکردی برای ارائه جامع ترین و متعادل ترین مقایسه ها، مورد اعتماد دانشجویان، دانشگاهیان، مدیران دانشگاه ها، صنعت و دولت ها استفاده شده است.
شاخص های عملکردی در پنج حوزه آموزش (محیط یادگیری)؛ تحقیق (حجم ، درآمد و شهرت)؛ استنادها (تأثیر تحقیق)؛ چشم انداز بین المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات) و درآمد صنعت (انتقال دانش) تقسیم شده اند.
آموزش یا تدریس (محیط یادگیری) ۳۰ درصد از امتیاز را شامل می شود که در این ارزیابی سالانه، نظرسنجی اعتبار ۱۵ درصد، نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو ۴.۵ درصد، نسبت دکتری به لیسانس ۲.۲۵ درصد، نسبت دکتری به اعضای هیئت علمی ۶ درصد و درآمد نهاد دانشگاه ۲.۲۵ درصد تاثیر دارند.
بخش تحقیق نیز ۳۰ درصد امتیازات را به خود اختصاص می دهد. همچنین استناد (تأثیر تحقیق) نیز ۳۰ درصد امتیازات است که در این بخش شاخص تأثیر پژوهش به نقش دانشگاهها در گسترش دانش و ایده های جدید نگاه در نظر گرفته شده است.
۱۲.۸ میلیون مقاله ژورنال و ۷۷.۴ میلیون استناد به مقالات الزویر و داده های پژوهشی شامل مقاله، اقدامات کنفرانس، کتاب و فصل های کتاب منتشر شده در طی پنج سال بررسی شده اند.
این داده ها شامل بیش از ۲۳ هزار و ۴۰۰ مجله دانشگاهی است که توسط بانک اطلاعات اسکوپوس و الزویر (Elsevier) و کلیه انتشارات نمایه شده بین سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ فهرست بندی شده اند. استناد به این انتشارات در شش سال از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ انجام شده است.
چشم انداز بین المللی شامل (اعضای هیئت علمی، دانشجویان ، پژوهش) ۷.۵ درصد از امتیازات را تشکیل می دهد که در این میان نسبت دانشجویان بین المللی ۲.۵ درصد، نسبت اعضای هیئت علمی بین المللی ۲.۵ درصد و همکاری بین المللی نیز ۲.۵ درصد در نظر گرفته شده است.
توانایی دانشگاه برای جذب دانشجو در دوره های مختلف تحصیلی از سراسر دنیا یکی از عوامل موفقیت دانشگاه در صحنه جهانی محسوب می شود.
درآمد از صنعت (انتقال دانش) ۲.۵ درصد امتیازات را به خود اختصاص می دهد که به منظور توانایی دانشگاه برای کمک به صنعت با نوآوری ها، اختراعات و مشاوره است که این امر مأموریت اصلی آکادمی جهانی معاصر محسوب می شود.
از یک هزار و ۳۹۶ دانشگاه مورد بررسی در این نظام رتبه بندی ۴۰ دانشگاه ایرانی در رتبه های اعلام شده در رتبه بندی جهانی تایمز ۲۰۲۰ قرار گرفته اند. در رتبه بندی ۲۰۲۰ تعداد ۲۴ دانشگاه ایرانی در جمع هزار دانشگاه برتر و ۱۶ دانشگاه در رتبه ۱۰۰۱+ قرار گرفتند.
براساس رتبه بندی تایمز، دانشگاههای که رتبه آنها در بازه یکسان هستند، هم رتبه می باشند .
در رتبه بندی تایمزدر سال 2020 بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور ، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی تهران در جایگاه اول و دانشگاه علوم پزشکی تبریز مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران در جایگاه دوم قرار گرفتند.
دانشگاه علوم پزشکی تبریز در بین دانشگاهها و موسسات وابسته به وزارت بهداشت و وزارت علوم جایگاه چهارم را کسب نمود.