معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز: گزارش خطاهای پزشکی برای پیشگیری است، نه مچ گیری
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه ما باید به عنوان کارشناس در گزارش خطاها متعهد باشیم، گفت: گزارش خطاهای پزشکی برای پیشگیری است نه مچ گیری، برخی از بیمارستانهای خصوصی به ویژه نهادها از گزارش عفونتهای بیمارستانی قصور می کنند و احساس میکنند گزارش خطاها، امتیازی منفی برای بیمارستانها است؛ در حالی که عدم گزارش نوعی عملکرد منفی محسوب میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکترنظری در گردهمایی روز جهانی ایمنی بیمار، اظهار کرد: با توجه به اهمیت ایمنی بیمار، بهداشت جهانی این روز را در مورد این مقوله نام گذاری کرده است.
وی با اشاره به برنامههای معاونت درمان که در راستای ایمن سازی بیمار عملیاتی شدهاند، گفت: توجه به ایمنی بیمار جزو اولویت معاونت درمان است، هدف از برگزاری این گردهمایی نیز ایجاد آگاهی در کادر درمان و جلب مشارکت بیماران در رابطه با ایمنی بیمار است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز بروز وقایع ناخواسته به دنبال خدمات غیرایمن سلامت را یکی از10 علل اصلی مرگ در جهان عنوان کرد و گفت: بین هر 10 بیمار در کشورهای جهانی یک نفر دچار آسیب میشود در حالی که 50 درصد این صدمات ناشی از وقایع ناخواسته قابل پیشگیری هستند.
وی افزود: سالانه ۱۳۴میلیون وقایع ناخواسته در جهان، باعث مرگ دو میلیون بیمار میشود که تمامی این عوامل ناشی از خدمات غیر ایمن است.
دکترنظری با بیان اینکه از هر 10 نفر بیمار در جهان، چهار نفر در مراقبتهای بهداشتی آسیب میبینند، اظهار کرد: 80 درصد صدمات ناشی از خدمات غیر ایمن قابل پیشگیری است.
وی با اشاره به سه محور اصلی که در برنامههای ایمنی بسیار مهم است، افزود: آگاهی خود بیمار و خانواده و مشارکت پزشکان نیز جزو اولویتهای اصلی ما است، کادر درمان باید بتواند سلامت ایمنی بیمار را به عنوان یک اصل بپذیرند.
وی با اشاره به اجرای برنامههای دوستدار ایمنی بیمار در ۱۰بیمارستان، اظهار کرد: 20 استاندارد که وزارت تعریف کرده است از سال 90 در 10 بیمارستان به صورت پایلوت اجرا شد، سال ۹۶ تمامی بیمارستانها در استان ملزم به اجرای استانداردهای ایمنی بیمار شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز تنها دانشگاهی بوده که خطاهای دانشگاهی خود را به صورت منظم توسط مقامات بالای دانشگاه اعلام کرده است.
رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه از هر 10نفر چهار نفربیمار در جهان حین دریافت خدمات فوت میشوند، گفت: این آمار واقعا اسفبار است، برای کاهش آن باید به ایمنی بیمار بیشتر توجه شود.
دکتر حجت پور فتحی در گردهمایی روز جهانی ایمنی بیمار، با اشاره به شعار روز جهانی ایمنی بیمار که با عنوان " با صدای بلند فریاد بکشید" نام گذاری شده است، اظهار کرد: تمامی خدمات و کارها توسط پرسنل پزشکی، پرستاری و آزمایشگاهی همواره برای حفظ ایمنی بیمار انجام میشود.
وی افزود: زمانی که از ایمنی بیمار سخن میگوییم در واقع بیمار نباید هرگز دچار حادثه شود، بحث سقوط بیمار یکی از مواردی است که دانشگاه علوم پزشکی تبریز روی آن بسیار حساس است، رتبهی سقوط بیمار در موارد 28 گانه نیز رتبهی اول است، باید روی آن بیشتر کار شود.
گردهمایی روز جهانی ایمنی بیمار با حضور دکتر نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکترپورفتحی رئیس دانشکده پزشکی، روسا و مدیران مراکز آموزشی درمانی در سالن کنفرانس مرکز آموزشی درمانی شهید مدنی از ساعت 8 الی 10 صبح چهارشنبه 27شهریور برگزار شد و از کارشناسان ایمنی بیمار مراکز استان تقدیر و قدردانی بعمل آمد .