اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی با شرکت در آیین هم اندیشی و بازدید از واحدها و پروژه های دانشگاه، در جریان روند اقدامات انجام یافته در دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، یازدهم مهرماه سال ۱۳۹۸ ، جمعی از اساتید و پیشکسوتان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با دعوت ریاست دانشگاه، در نشست هم اندیشی و تور بازدید از پروژه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز حضور یافتند و بعد از استحضار از اقدامات انجام یافته و شنیدن خلاصه ای از فعالیتهای چند ساله اخیر دانشگاه، در حوزه های مختلف کاری، ازجمله؛ پژوهش، آموزش، بهداشت، درمان، دارو و غذا و توسعه؛ در جلسه هم اندیشی در حوزه ریاست دانشگاه حضور یافتند.
در این آیین، اساتید گرانقدر ضمن تقدیر از کارهای چشمگیرانجام یافته، این اقدامات را آینده نگرانه دانسته و تمایل خویش را به همراهی با دانشگاه در مسیر تعالی و ترقی اعلام نمودند و مقرر گردید تالار گفتگویی با دعوت فراگیر از اساتید پیشکسوت در دانشگاه تشکیل گردد، تا اتاق فکری برای سیاستگذاریها دانشگاه و فرصتی جهت بیان نقد و نظرات اساتید با تجربه و با سابقه دانشگاه فراهم گردد.
در حاشیه این هم اندیشی، که به منظور تجلیل از خدمات چندین ساله اساتید گرانقدر در دانشگاه برگزار گردید؛ اساتید در قالب تور از ساختمان جدید دانشکده داروسازی، مرکز آموزش مهارتهای بالینی و ارزیابی آموزش پزشکی و بیمارستان مجازی ، بازدید شد و سیرتولید سیستم شبیه ساز آناتومی دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی تبریز که با حمایت مالی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت ، با رقم بسیار مقرون به صرفه تر، نسبت به مورد مشابه خارجی آن ( ساخته شده توسط شرکتهای آمریکایی و اسرائیلی) به کل دانشگاههای علوم پزشکی داده شده است، تشریح شد.
در ادامه، مسجد دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مرکز نوآوری و شتابدهی سلامت، مورد بازدید قرار گرفت و شرکتهای دانش بنیان، حمایتها و اقدامات انجام یافته دانشگاه را در خصوص تبدیل یافته های پژوهشی به محصول و تجاری شدن پژوهش های دانشجویی و دانشگاهی را تشریح نمودند.
مقصد بعدی این تور، خوابگاه دانشجویی و درحال تکمیل دخترانه، با زیربنای 45000 مترمربع و با قابلیت پذیرش 2500 دانشجوی دختر بود، دکتر صومی در این بازدید در خصوص اختصاص قسمتی از طبقه فوقانی خوابگاه جدید به دانشجویان خارجی و برنامه دانشگاه برای جذب سه درصد دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف خبر داد. اساتید بعد ازحضوردر خوابگاه و مطلع شدن از سیر انجام کارها، به ساختمان های جدید معاونت غذا و دارو، ساختمان در حال تکمیل معاونت معاونت بهداشت و ساختمان در حال احداث معاونت درمان و انتقال خون سرکشی نمودند. در ادامه این حضور دکتر صومی، از پیشرفت کار پژوهشگاه جامع و برنامه های در حال پیگیری از ایجاد مرکز برگزاری و میزبانی المپیاد های ورزشی و دانشجویی دانشگاههای کشور و خوابگاه پسرانه دانشجویی در این سایت از دانشگاه توضیحاتی را ارائه دادند.
در نهایت، اساتید از بخش دیالیز که در سالهای اخیر به همت دانشگاه و با مشارکت خیرین محترم سلامت استان دایر شده است و با دارا بودن ۱۲۲ تخت فعال بعنوان بزرگترین دیالیز خاورمیانه در مرکز آموزشی و درمانی امام رضا (ع) فعال می باشد، بازدید نموده و از بهبود چشمگیر درفرایندهای انجام دیالیز بیماران اطلاع یافتند.
ایستگاه پایانی این تور، برگزاری نشست هم اندیشی در سالن اجتماعات حوزه ریاست دانشگاه بود که بدلیل افزوده شدن یک طبقه به ساختمان ستاد مرکزی دانشگاه، ساختار جدید برای برخی از این بزرگواران تازگی داشت. دکتر صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در جمع اساتید پیشکسوت دانشگاه ، خلاصه ای از دستاوردهای عمده دانشگاه را تبیین نمود که به شرح زیر می باشد.
-ارتقاء رتبه پژوهشی دانشگاه به رتبه ۲ در بین دانشگاههای علوم پزشکی و رتبه ۴ در بین کل دانشگاههای وزارت بهداشت و وزارت علوم، طبق رتبه بندی موسسه تایمز و شاخصهای سایماگو و کسب رتبه اول تحقیقات دانشجویی
.
- کسب چندین باره رتبه برتر در حوزه دانشجویی فرهنگی و المپیادهای دانشجویی و فرهنگی
.
- کسب رتبه برتر خدمترسانی در جشنواره شهید رجایی برای چندین سال پیدرپی
.
- ارتقاء چشمگیر جایگاه آموزشی دانشگاه و کسب رتبه برتر آموزشی در جشنواره کشوری شهید مطهری
.
- در بخش بهداشت ( صرف نظر از ساخت دهها خانه بهداشت روستایی)، ساخت 180 مرکز جامع سلامت، درخور توجه بوده ولی اتفاق قابل تقدیر در حوزه بهداشت دانشگاه، رسیدن به استانداردهای جهانی در کاهش مرگ و میر مادران باردار است؛
بطوریکه با پیگیری مستمر همکاران از وضعیت مادران باردار در مراکز بهداشتی و درمانی استان،علی الخصوص مادران باردار ساکن در مناطق صعب العبورترین استان، خصوصاً در فصل زمستان که بدلیل کوهستانی بودن اقلیم استانی راههای ارتباطی قطع میگردد ، سلامتشان تامین شده و تقویت ناوگان اورژانس زمینی و هوایی استان و هماهنگی با سایر ادارات نیز در نیل به این توفیق سهم بسزایی داشته است.
مهمتر از موارد برشمرده تاثیر گذار بر سلامت مادران باردار در استان و دست یابی به استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، پایش مستمر مادرانی با بارداری پرخطرو الزام به ویزیت این مادران توسط خود اساتید، و تبدیل شدن آن به رویه جاری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز است که با ارتقاء سطح خدمت ارائه شده، حصول این نتیجه را سبب شده است.
دکتر صومی در این خصوص گفت: در نشست وزارت بهداشت که با شرکت وزرای بهداشت برخی از کشورهای مدعو و با حضور رییس جمهور محترم، برگزار خواهد شد، از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بدلیل دستیابی به این شاخص استاندارد و کاهش مرگ و میر مادران باردار، تجلیل صورت خواهد گرفت.
- در حوزه درمان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ساخت چند بیمارستان در پهنه استان، توسعه اورژانسهای جاده ای ، پیش بیمارستانی و اورژّانس بیمارستانی و ساخت و تجهیز و راه اندازی چندین کلینیک تخصصی و فوق تخصصی در استان، دوبرابر کردن تختهای ویژه اعم
ICUسوختگی،
ICUنوزادان،
ICUریه و تامین زیرساختهای بخش پیوند اعضاء اعم از بخش پیوند کبد ، پیوند قلب ، پیوند کلیه . پیوند مغز استخوان و... را در کارنامه دارد
.
پایان بخش این نشست صمیمی ، پرسش ریاست دانشگاه و توافق بر تعیین وقت دیدار مجدد بود؛ پرسشی با ین مضمون؛ با تکیه بر تجربیات گرانبهایی که دارید و با استحضار از اقدامات انجام یافته و در حال اجرا در دانشگاه، اگر رییس دانشگاه بودید، چه اقدام جدیدی را در برنامه کاری خودتان قرار می دادید؟

