تاریخ : چهارشنبه 17 مهر 1398
کد 9607

آیین هفته سالمندی مقارن با هفته کودک:شرکت دو نسل در یک جشن مشترک ، با چند دهه فاصله سنی.

امید به زندگی ایرانیان بعد از انقلاب اسلامی طبق استاندارهای سازمان جهانی بهداشت، ارتقای یافته است

دکتر صومی : احترام به افراد مسن و تامین حقوق آنان، از مصادیق توسعه یافتگی جوامع محسوب می گردد. تکریم سالمندان، هم در آموزه های دینی ما وجود دارد و هم در فرهنگ ما، یک مشی و منش ریشه دار است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در مورخه  ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۸ ، آیین مشترک  تکریم از سالمندان به مناسبت هفته سالمندی با شعار " فرصتهای برابر، برای تمام سنین" و تکریم از کودکان به مناسبت هفته کودک با شعار " آینده را باید ساخت" ، در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرکز جامع سلامت شهید یاغچیان برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت : سن بازنشستگی در کل دنیا افزایش یافته است؛ چراکه امید به زندگی بین ۷۵ تا ۷۸ سال شده است، در واقع می‌توان گفت روند رشد جمعیت سالمندی در کشور افزایش یافته است.

دکتر محمدحسین صومی  در  آیین تکریم هفته سالمندی مقارن با هفته کودک اظهار کرد: تکریم از بزرگان و سالمندان و احترام به بزرگتر ، هم در آموزه های دینی ما وجود دارد  و هم در عرف و فرهنگ ما، یک مشی و منش ریشه دار است. علاوه بر آن  در عصر حاضر، در جوامع مختلف دنیا، احترام به افراد مسن و تامین حقوق آنان، از مصادیق توسعه یافتگی جوامع محسوب می گردد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: در حوزه سلامت در دانشگاه سیاست ما این است که مشکلات این عزیزان را ببینیم و مد نظر قرار دهیم و برای آنها برنامه داشته باشیم .و ازعزم دانشگاه بر افزایش کانونهای دوستدار سالمندی در استان و غنا بخشی برنامه این کانونها خبر داد.

دکتر صومی خاطر نشان شد: سن بازنشستگی تعریف شده  در قوانین اداری  کل کشورها با شاخص امید به زندگی مرتبط می باشد. وی ادامه داد؛ قبل از انقلاب اسلامی،  شاخص امید به زندگی در ایران پایین بود ولی خوشبختانه  این شاخص بعد از انقلاب اسلامی طبق استاندارهای پایش سازمان جهانی بهداشت، ارتقای یافته است؛ و انتظار میرود تعریف سن سالمندی نیز یا این ارتقاء امید به زندگی بروز رسانی شود.

ایشان ضمن تشریح جایگاه بین المللی ایران از نظر شاخص امید به زندگی تاکید نمود؛ با وجود ارتقاء امید به زندگی در ایران نسبت به قبل از انقلاب ، در  قوانین اداری کشور، که مصوب سالها پیش است، سن بازنشستگی با سن امید به زندگی پایین قبل از انقلاب تعیین شده است. لذا، انتظار داریم که سن بازنشستگی  و تعریف سالمندی مطابق شاخص های روز و بالاتر از سن تعریف شده سابق، به جامعه ارائه گردد و حداقل از 60 سال به  65 ارتقاء یابد؛ به خاطر اینکه، امید به زندگی در جامعه ما بیش از ده سال افزایش پیدا کرده  است
.
 دکتر صومی در این مراسم با باین اینکه امیدوارم معاونت بهداشتی دانشگاه پیشتاز در تعریف و تامین سلامت سالمندان باشد، براستفاده از توان و تجربیات این عزیزان در مدیریت کانونها تاکید کرده و ادامه داد باید برای این قشر برنامه داشته باشیم. اول اینکه، مکانی را برای  گردهم آمدنها و تشکیل کلاسهای مختلف اعم از آموزش سبک زندگی و مهارتهای زندگی  در قالب کانونهای دوستدار سالمند تعریف شده است توسعه دهیم و درثانی، به تشکیل یک مجموعه صنفی برای صیانت از سلامت و حقوق سالمندان ، به این عزیزان کمک نماییم .

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم مراکز سلامت، به محلی برای صیانت از سلامت سالمندان تبدیل شوند که متاسفانه به نوعی فراموش شده است.
وی تصریح کرد: كانون دوستدار سلامت  سالمند در راستای شناسايی سالمندان و ساماندهی برای ارائه خدمات به آنها ایجاد شده است.



  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 17 مهر 1398