تاریخ : چهارشنبه 17 مهر 1398
کد 9612

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

۱۱.۳ درصد جمعیت آذربایجان شرقی بالای ۶۰ سال هستند

متاسفانه برای دوره جوانی و میانسالی نیز به خوبی برنامه‌ریزی نکرده‌ایم، مراقبت‌ها از همان ابتدا و از دوران نوزادی باید به گونه‌ای باشد که دوران سالمندی نیز با حداقل مشکلات طی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز:

۱۱.۳ درصد جمعیت آذربایجان شرقی بالای ۶۰ سال هستند

متاسفانه برای دوره جوانی و میانسالی نیز به خوبی برنامه‌ریزی نکرده‌ایم، مراقبت‌ها از همان ابتدا و از دوران نوزادی باید به گونه‌ای باشد که دوران سالمندی نیز با حداقل مشکلات طی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ۱۱.۳ درصد جمعیت آذربایجان شرقی بالای ۶۰ سال بوده و آمارها نشان می‌دهد تا سال ۲۰۲۵ تعداد جمعیت سالمند کشور بیشتر خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمد حسین صومی در کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی در تشریح این خبر اظهار کرد: سالمندی پدیدهای طبیعی بوده و اگر آن را به عنوان حقیقت زندگی در نظر بگیریم، راحت‌تر میتوانیم آن را بپذیریم.
 وی با تاکید بر ضرورت شناخت مسائل و برنامه‌ریزی برای حل مشکلات موجود، گفت: سالمندی به معنای ناتوانی نبوده و باید با شناخت این دوره از عمر برای ارائه خدمات مناسب به سالمندان و پیشگیری از مشکلات احتمالی این دوره برنامه‌ریزی کرد.
 وی متذکر شد: در گذشته کمتر سالمندی متشکل از کارگر، کشاورز یا معلم در سن 60 سالگی دست از کار می‌کشید، اما الان افراد با رسیدن به این دوره از زندگی به خود تلقین می‌کنند که دیگر توانایی کافی برای ادامه کار ندارند، در حالی که این ذهنیت، باور درستی نیست.
صومی بیان کرد: قرن حاضر، قرن سنین بالا بوده و همگی به خوبی می‌دانیم که هزینه‌ای که برای دو سال آخر عمر یک انسان در دوره سالمندی صرف میشود با هزینه‌ای که از ابتدا برای یک فرد صرف شده است، برابری میکند، بنابراین برنامه‌ریزی به موقع علاوه بر پیشگیری از تحمیل هزینه‌های اضافی نیز جلوگیری می‌کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برای دوره جوانی و میانسالی نیز به خوبی برنامه‌ریزی نکرده‌ایم، افزود:  مراقبت‌ها از همان ابتدا و از دوران نوزادی باید به گونه‌ای باشد که دوران سالمندی نیز با حداقل مشکلات طی شود.
وی با تاکید بر ضرروت تکریم سالمندان، گفت: هر یک از سالمندان در نقش‌های مختلف برای خدمت به کشور تلاش‌ کرده‌‌اند و اگر به آن‌ها احترام بگذاریم، ما را نیز تکریم خواهند کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در پژوهشکده سالمندی این دانشگاه خاطرنشان کرد: ایجاد این پژوهشکده جزو ضرورتهای ما بود و همگی باید برای فراهم کردن زیرساخت‌ها برای پیشگیری از آسیب‌های سالمندی تلاش کنیم.
 

دکتر مسعود پزشکیان ، نائب رییس مجلس شورای اسلامی:

ناتوانی در ارائه خدمت به دهه شصتیهایی که سالمند خواهند شد، گناهی نابخشودنی است

دکتر پزشکیان : شهر را باید طوری طراحی کنیم تا پاسخگوی سالمندان باشد و سالمندان با استفاده از برنامه‌ها ، با استقلال کامل زندگی کنند، همچنین اگر لازم است فضایی برای تکریم سالمندان در شهر فراهم شود
نائب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه میترسیم دهه شصتی‌ها مانند مدرسه و شغلشان، در سالمندی هم مشکل داشته باشند گفت: با توجه به روندی که پس از انقلاب پیش آمد، نسلی به سرعت متولد شدند که با توجه به زیادی تعدادشان به هنگام ثبت نام در مدرسه و ورود به بازار کار با مشکل مواجه شدند، ناتوانی در ارائه خدمت به دهه شصتیهایی که سالمند خواهند شد، گناهی نابخشودنی است.
 
دکتر مسعود پزشکیان در کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی با بیان این مطلب اظهار کرد: باید ارائه خدمات به سالمندان پیشبینی‌ شود، متاسفانه ما همیشه منتظریم که حادثه‌ای رخ دهد و پس از آن به فکر چاره‌اندیشی بیفتیم، اما پیشگیری همیشه بهتر از درمان بوده و باید آن را در تمامی حوزه‌ها اعم از ساختاری، فردی و آموزشی مورد توجه قرار داد.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی اختیارات لازم را برای برنامه‌ریزی دارد و اگر خلا قانونی از این نظر وجود دارد، حاضر به همراهی هستیم. دانشگاه، راهکار و دستورالعمل لازم را که حاصل پژوهش‌ها و چنین کنگرههایی است، ارائه کند.
وی خاطرنشان کرد: باید شهر را طوری طراحی کنیم تا پاسخگوی سالمندان باشد و سالمندان با استفاده از برنامه‌ها با استقلال کامل زندگی کنند، همچنین اگر لازم است فضایی برای تکریم سالمندان در شهر و اتوبوس فراهم شود، این کار باید انجام شود.
نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر ضرروت تکریم سالمندان و افراد مسن و باتجربه از سوی جوانان اظهار کرد: متاسفانه پس از انقلاب، دیدگاهی در ما ایجاد شد که تصور کردیم میتوانیم به اساتیدمان بی‌احترامی و امر و نهی کنیم.
وی متذکر شد: احترام به پیشکسوت‌ها چه در کسوت استادی، روحانیت یا مدیریت و چه به عنوان بزرگتر جزو اصول جامعه پیشرفته بوده و کسی حق ندارد به بزرگتر از خودش بی‌احترامی کند.
کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی با حضور متخصصان و کارشناسان این حوزه و مهمانانی از سراسر کشور و خارج از کشور، امروز (چهارشنبه) آغاز به کارد کرد و تا جمعه ادامه دارد.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز

با خارج کردن سالمندان از گردونه، آنان را دچار گسست عاطفی میکنیم

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تاکید کرد: با خارج کردن سالمندان از گردونه، آنان را دچار گسست عاطفی کرده و مشکلات متعدد عاطفی مانند افسردگی گریبان‌گیر آنان میشود
دکتر علی اکبر طاهر اقدم در کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی با اشاره به برخی مشکلات اجتماعی سالمندان، اظهار کرد: اگر با برنامهریزی به استقبال سالمندی برویم، این دوره از زندگی دیگر تهدیدآمیز نبوده و بلکه فرصت به شمار میآید، اما اگر برنامه‌ریزی نداشته باشیم، سالمندی به سونامی تبدیل میشود.
 وی افزود: با وجود برخی مشکلات دوره سالمندی، وجود سالمندان نعمت بوده و باید از وجود آنان بهرهمند شویم.
 وی با اشاره به نیازهای عاطفی سالمندان بیان کرد: متاسفانه امروزه بردن پدر و ماردان به خانههای سالمندان تبدیل به مد شده است و رسانههای جمعی باید برای افزایش آگاهی افراد از نیازهای عاطفی سالندان و تکریم آنان فرهنگ‌سازی کنند.
 طاهراقدم در پایان متذکر شد: مسائل اجتماعی دستوری پیش نمیروند و برای حل آن‌ها باید همکاری کنیم.
 کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی با حضور متخصصان و کارشناسان این حوزه و مهمانانی از سراسر کشور و خارج از کشور، امروز (چهارشنبه) آغاز به کارد کرد و تا جمعه ادامه دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در کنگره بین المللی سلامت سالمندان خبر داد:

تلاش برای ارائه کارت منزلت قابل استفاده به سالمندان در تبریز

دکتر شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، در چهارمین نشست بین‌المللی علوی، از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بدلیل تاسیس پزوهشکده سالمندی تشکر نمود و ابراز امیدواری کرد که این پژوهشکده به مرجعی برای پژوهش‌های سالمندی در کل کشور تبدیل شود.

تلاش برای ارائه کارت منزلت قابل استفاده به سالمندان
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اعضای شورای شهر اسلامی کلانهشر تبریز در جهت حمایت از سالمندان حرکت و تلاش میکنند تا کارت منزلتی قابل استفاده و به درد بخور به سالمندان ارائه شود.
دکتر شهرام دبیری در در کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی ضمن تقدیر از تاسیس پزوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: امیدواریم این پژوهشکده به مرجعی در کل کشور تبدیل و تمامی پژوهش‌های سالمندی در اینجا متمرکز شود.
وی افزود: بیشترین تحقیقات پژوهشکده سالمندی باید در راستای پیشگیری از ناتواییهای سالمندی باشد، به عنوان مثال ژاپن بودجه قابل توجهی را برای تحقیقات سالمندی تخصیص داده و از این رو امید به زندگی نیز در ژاپن بالا است.
وی با اشاره به وجه تسمیه و چهارمین نشست بین‌المللی علوی افزود: پرفسور علوی از افتخارات تبریز و ایران بوده و بسیار مورد علاقه دانشجویانش بوده و در تمامی کنگرههای بینالمللی، بیشترین تعداد مقالات به او اختصاص دارد.
دبیری در پایان از فعالیت‌های گسترده دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پژوهشکده سالمندی این دانشگاه قدردانی کرد.

رئیس کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی گفت:
سالمندی جمعیت ایران، هزینه‌های کلانی را به سیستم درمانی تحمیل خواهد کرد

دکتر سید کاظم شکوری در کنگره بین‌المللی سلامت و توانبخشی سالمندان و چهارمین نشست بین‌المللی علوی با بیان اینکه سالمندی یکی از چالش‌های قرن 21 است، اظهار کرد: در کشورهای توسعه یافته از 100 سال قبل برای چنین دورهای برنامهریزی و راهکارهای علمی مناسبی برای پیشگیری از آسیبهای سالمندی ارائه شده است، با توجه به رشد فزاینده جمعیت کشور ما در طول دو دهه گذشته، 25 درصد از جمعیت ایران در سال 1410 بالای 60 سال خواهند بود.
وی افزود: سالمند شدن جمعیت کشور، زنگ خطری برای سیستم‌های حمایتی مانند بیمه بوده و بیماری‌های مزمن همچون پارکینسون، آلزایمر و فشار خون بالا گریبان‌گیر سیستم بهداشتی و درمانی ما که اکنون هم با معضلات متعددی روبه‌رو است، میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه پژوهشکده سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعالیتش را از سال 95 آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: این مرکز با هدف گرد آمدن اندیشمندانی از حوزه‌های مختلف و ارئه راهکارهای مناسب با اولویت بیماری‌های مزمن تاسیس شد
شکوری در پایان متذکر شد: کنگره سالمندی با هدف توسعه همکاریها و پژوهش‌های بینالمللی و داخلی در حوزه سالمندی و ارائه راهکارهای مناسب برگزار میشود.
به گزارش فوق ، مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بیین المللی سلامت و توانبخشی سالمندان ( کنگره بین المللی علوی) با حضور دکتر پزشکیان، نائب رییس مجلس شورای اسلامی، دکتر محمد حسین آیتی، دبیر محترم شورای گسترش دانشگاه های علوم پزشکی،  دکتر شهرام دبیری، رییس شورای شهر تبریز، دکتر محمد حسین صومی، ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز، و اساتیدی از دانشگاه های دانمارک ، آمریکا و همچنین دانشگاه ایران، تهران، نیشابور، کرمانشاه برگزار شد.. در این کنگره پس از برگزاری مراسم افتتاحیه، پانل های بخش پت اسکن و سالمندی موفق  برگزار شد. لازم به ذکر است در جنب کنگره کارگاه آشنایی با پروپوزال نویسی موسسه ملی نیماد، داوری طرح های بین المللی ارائه شده به نشست و همچنین مسابقه عکاسی با محوریت سالمندی نیز برگزار گردید. .
 
 




 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 17 مهر 1398