دکتر رمضانی : اهمیت تغذیه سالم در رشد کودکان، به نقش موثر وعده ی صبحانه در تقویت ذهنی و یادگیری کودکان است
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، برنامه صبحانه سلامت به مناسبت روز جهانی غذا به همت معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و آموزش و پرورش ناحیه دو در دبستان پسرانه استاد جعفری تبریز برگزار شد
.
در این مراسم دکتر یوسف رمضانی ، مدیر غذا ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در رشد کودکان، به نقش موثر وعده ی صبحانه در تقویت ذهنی و یادگیری کودکان اشاره کرد
.
دکتر رمضانی در ادامه نکاتی دربارهی برچسب های موجود بر روی مواد غذایی و محتوای آنها بیان کرد ه و نحوه ی تشخیص مواد غذایی سالم و استاندارد را به دانش آموزان آموزش داد
.
دکتر رمضانی با اشاره به این که لوگوی سازمان غذا و دارو بر روی محصولات غذایی نشانگر سلامت آن محصول است، تاکید کرد: نبود این لوگو بر روی مواد غذایی نشان دهنده غیر مجاز بودن آن ماده غذایی بوده و در صورت برخورد با چنین مواردی باید با شماره گیری 190 مراتب را به سازمان غذا و دارو گزارش کنید تا به آن رسیدگی شود
.
وی در ادامه به شرح معانی رنگ های نشانگرهای تغذیه ای موجود بر روی برچسب مواد غذایی پرداخته و گفت: نشانگر رنگ در کنار لوگوی سازمان غذا دارو نشان دهنده برخی محدودیت ها برای برخی افراد است. مثلا وقتی میزان قند، قرمز است بیماران دیابتی از این غذا پرهیز کنند ، حتی اگر کسی سواد نداشته باشد با رنگ های قرمز ، نارنجی و سبزی که روی بسته بندی مواد غذایی هست می تواند تشخیص دهد که این ماده غذایی را بخورد یا نه، رنگ قرمز به معنای میزان خیلی بالاست، مثلا اگر میزان ترانس ماده غذایی قرمز باشد بدین معناست که کسانی که چربی خون دارند نباید از این محصول استفاده کنند
.
مدیر غذا ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی با تاکید بر اینکه در خرید مواد غذایی باید دقت لازم را به خرج داد، افزود: آدرس دقیق کارخانه و تاریخ تولید و انقضا نیز حتما باید روی بسته بندی درج شده باشد
.
وی در ادامه ی سخنانش از پیشتازی استان آذربایجان شرقی در تولید محصولاتی با برچسب انحصاری " ایمنی و سلامت" خبر داد و افزود: این برچسب اختیاری و تشویقی است و به محصولاتی داده می شود که بالاترین درجه ی سلامت را دارا هستند و استان آذربایجان شرقی با داشتن 13 محصول با این برچسب، در کشور پیشتاز است
.
جعفر راستگو، رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه دو تبریز نیز در این مراسم، به اهمیت جایگاه دانش آموزان و به خصوص دبستانی ها اشاره کرد و خدمت به آنها را خدمت به آینده ی کشور قلمداد کرد و از آنها به عنوان آینده سازان ایران یاد کرد
.
وی همچنین سرچشمه و آغاز همه ی تحولات در جامعه را، مدرسه و به خصوص دبستان خواند و بر تعلیم و تربیت صحیح آنها تاکید کرد
.
در انتهای این مراسم با مطرح کردن سوالاتی از دانش آموزان در مورد مواد غذایی و سلامت آنها، از دانش آموزانی که پاسخ صحیح به سوالات داشتند با اهدای جوایزی از سوی معاونت غذا ودارو تجلیل شد و از تمامی دانش آموزان این مدرسه با بسته هایی که شامل مواد غذایی سالم و مفید برای صبحانه بود، پذیرایی به عمل آمد
.
گفتی است روز شانزدهم اکتبر، مصادف با بیست و چهارم مهرماه از طرف سازمان جهانی غذا و محصولات کشاورزی "فائو"، به عنوان روز جهانی غذا نام گذاری شده است
.


