همه ساله روز 24 مهر ماه مطابق 16 اکتبر, روزجهاني غذا ناميده مي شود. در سال 1945 ميلادي در چنين روزي سازمان خوارو بار و کشاورزي سازمان ملل متحد (FAO) ايجاد شد تا تلاش کند دولت ها را متقاعد، متعهد و هدايت کند که سياست هاي کشاورزي پايدار و سالم را توسعه دهند و به مديريت آب در کشاورزي اهميت دهند. بر قيمت غذا نظارت کنند به گونه اي که مردم در تمام اوقات به غذاي کافي و سالم دسترسي داشته باشند .
شعار امسال سازمان بهداشت جهاني به روز جهانی غذا "کشاورزي و حمايت اجتماعي" نامگذاري شده است. به اين مناسبت برنامههاي ويژهاي توسط دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت بهداشت متناسب با نامگذاري ايام هفته گراميداشت غذا برگزار ميشود.
روز جهاني غذا، تلنگري براي بيداري وجدانهاي به خواب رفته و روز همدردي با گرسنگاني است که از ابتداييترين حق زندگي، يعني غذا محرومند و در اين محروميت، دستان بيتوانشان از دامان زندگي کوتاه ميشود .
قدر غذا، اين نعمت آغازين خلقت را بدانيم و با مصرف درست و عدم اسراف آن، با گرسنگان جهان همدردي کنيم. هنگام دور ريختن غذا به اين بينديشيم که اين غذا مي تواند گرسنهاي را براي يک روز هم که شده از گرسنگي و مرگ نجات دهد. در کنار موضوع امنيت غذائی و تامين غذای کافی برای آحاد مختلف جوامع و رفع گرسنگی, اما موضوع دشوارتر تلاش بی وقفه و ايجاد اطمينان از ايمنی و سلامت مواد غذائی مصرفی مردم است که برای نيل به آن همکاری های گسترده بين بخشی و فرابخشی و ملی مورد نياز است. اينجانب ضمن گراميداشت اين روز از همه دست اندرکاران تامين امنيت و ايمنی مواد غذائی در استان تقدير و سپاســگزاری می نمايم.