دکتر رحمانی : طی دو روز اخیر بیش از 450 نفر از بازدیدکنندگان آموزش دیده وگواهی گرفته اند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دکتر فرزاد رحمانی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ومدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در حاشیه این نمایشگاه اظهار کرد: همزمان با هفدهمین نمایشگاه کتاب و دهمین نمایشگاه مطبوعات آذربایجان شرقی، غرفه اورژانس تبریز نیز با هدف آموزش به شهروندان و ارتقاء مهارتهای مراجعان در زمینه سلامتی در سالن شهریار نمایشگاه بینالمللی دایر شده است.
دکتر رحمانی با بیان اینکه در دو روز اخیر بیش از 450 نفر از بازدیدکنندگان آموزش دیده وگواهی یکساله دریافت نموده اند ، انتظار می رود تا پایان طرح آموزش احیاء قلبی – ریوی این آمار به بیش از 2500 نفر برسد.
وی افزود : این آمار نشان دهنده نیاز آموزش همگانی در سطح جامعه را نشان داده و آموزش فوق جزء اهدافی بوده که اورژانس پیش بیمارستانی ومدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز دنبال کرده والان آن را به مرحله اجرایی شدن رسانده است .
دکتر رحمانی اضافه کرد: امیدواریم کارگاه آموزشی احیاء قلبی-ریوی با همکاری سایر دستگاهها در سایر نمایشگاهها نیز ارائه شده و برپایی غرفههای آموزشی اورژانس که تبریز آغازگر آن بوده است، در سراسر کشور نیز مورد توجه قرار گیرد و این اقدام گامی برای ارتقاء دانش سلامتی شهروندان باشد.
فیروز حسن زاده ، مسئول آموزش اورژانس 115 دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، با تشریح جزئیات آموزشهای ارائه شده در این غرفه به مراجعان، بیان کرد: هدف از برپایی غرفه آموزشی اورژانس 115 تبریز، آموزش احیا قلبی-ریوی بر مبنای شعاری بوده که در زبان فارسی به شعار «در دستانت، قلبی نهفته داری» ترجمه شده است.
فیروز حسنزاده اضافه کرد: انتخاب این شعار بیانگر ضرورت ترغیب شهروندان به یادگیری احیای قلبی-ریوی و ماساژ با دست است، لحظات اولیه بعد از ایست قلبی، به لحظات طلایی معروف بوده و اولین پاسخدهندهها یا افراد حاضر در کنار بیمار میتوانند با اقدامات مناسب در نجات بیمار و برگرداندن او به زندگی نقش مهمی را ایفا کنند.
وی با بیان اینکه آسیب وارد شده به مغز، چهار الی شش دقیقه پس از ایست قلبی، جبرانناپذیر است، احیاء و کمک به بیمار قبل از آسیب دیدن سلولهای مغز را مهم تلقی کرده و گفت: ضمن تماس با اوژانس 115، شروع احیا قلبی-ریوی قبل از رسیدن اورژانس، مهمترین فاکتور در برگشت بیمار به زندگی است.
وی ادامه داد: اقدامات موثر شهروندان با ماساژ میتواند زمان طلایی را از پنج دقیقه به هشت دقیقه افزایش داده و تا رسیدن نیروهای امدادی اورژانس، زمان خریده و بیمار را از مرگ نجات دهد.
حسنزاده با اشاره به استقبال چشمگیر شهروندان از غرفه اورژانس تبریز در نمایشگاه بینالمللی گفت: با توجه به بازدید دانش آموزان، دانشجویان و خانوادهها از نمایشگاه کتاب، اقشار مختلفی به این غرفه مراجعه کرده و با اشتیاق زیاد در جریان آموزشهای ارائه شده در این غرفه قرار میگیرند.
وی در پایان از ارائه گواهی به افراد تحت آموزش در غرفه اورژانس خبر داد و گفت: در صورت قادر بودن شرکت کنندگان به انجام احیاء پس از ارائه نکات آموزشی شفاهی و عملی، گواهی یک ساله نیز ارائه میشود.
شایان ذکر است ، غرفه اورژانس تبریز از 29 مهر ماه سال جاری آغاز به کار کرده و ارائه نکات آموزشی در این غرفه تا چهار آبان ماه سال جاری ادامه دارد.
آلبوم تصاویر آموزش احیاء قلبی-ریوی درغرفه آموزشی اورژانس در سالن شهریار، نمایشگاه بین المللی تبریز