تمام امکانات و داروهای آنلوانزا را در اختیارداریم و بیمارستانهای سینا، کودکان و امام رضا (ع) تبریز در آماده باش کامل هستند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نقل از روابط عمومی مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی ؛ در پی انتشار خبر شیوع فصلی آنفولانزا ، مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز درگفتگوی خبری ساعت 23 صدا وسیما استان ( شبکه سهند) روز سه شنبه، پنجم آذرماه 1398 ، در این خصوص گفت: آنفولانزا امسال سه هفته زودتر آمد؛ افراد باید نکات بهداشت فردی را رعایت کرده و در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنند.
سیمین خیاط زاده افزود: بیماری آنفولانزا جزو بیماریهایی است که براثر ویروس در فصل سرما پدید میآید که همچون سرماخوردگی بوده و در قدیم به ذات الریه معروف بود. این بیماری فصلی است. ویروس آنفولانزا سریع رشد میکند و حین رشد گسترش وسیعی پیدا کرده و هر چند سال یکبار بهصورت همهگیری و با نرخ بالا خود را نشان میدهد.
خیاط زاده ادامه داد؛ امسال نیز همه گیری، سه هفته زودتر شروع شده و ویروس با قدرت بیماریزایی بالاتری بروز کرده و به همین دلیل از حدود اواخر شهریور تا هفته اول آذر همانگونه که انتظار می رفت در بین گروه ههای پر خطر از لحاظ بیماری زمینه ای علیرغم مراقبت های پیشگیرانه ، تعدادی از مبتلایان را به بستری در کشانده است.
وی از آمادگی کامل بیمارستانها و مراکز درمانی استان برای اقدامات درمانی به مراجعین محترم خبر داد و گفت: بیماری آنفولانزا در آذربایجان شرقی آغازشده و تعداد مواردی که با احتمال آنفلوانزا به بیمارستانها مراجعه کردند نسبت به سالهای گذشته مقداری افزایش پیداکرده است و بیمارستانهای استان و مراکز درمانی آمادگی کاملی برای زانجام آزمایشات لازم و درمان مقتضی دارند.
مدیر گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: ۹ نفر از ۱۰ نفری که با علایم آنفلوانزا مراجعه کرده بودند، مشکل زمینه دیگری در کنار بیماری داشتند؛ آنها یا به مشکل قلبی یا بیماری مزمن ریوی یا بیماری قند و مشکلات خونی و یا سرطان دچار بودند. دو نفر از کودکان مراجعه کننده نیز سابقه بیماری زمینه ای داشتند و بد حال مراجعه کرده بودند.
خیاط زاده ابراز داشت: هرسال آنفولانزا در دو الی سه دوره پدیدار میشود، لذا واکسن آنفولانزا باید به گروههای حساس و کودکان و بیماران قلبی و ریوی تزریق شود و زمان آن نیز شهریورماه است، البته مردم نگران نباشند و آنهایی که مشکل تنفسی و قلبی دارند میتوانند هماکنون با مشاوره پزشک معالجشان و واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
مدیر گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: افراد باید نکات بهداشت فردی را رعایت کرده و در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنند. آنهایی که تنگی نفس دارند واحتمالا" خون در خلط مشاهده میشود باید حتماً به مراکز درمانی مراجعه کرده وبه توصیه پزشک بستری شوند.
وی در خصوص برخی اخبار منتشره تاکید کرد: هیچ بیماری در استان براثر نداشتن داروی آنفولانزا فوت نکرده است. مردم اطمینان داشته باشند که ما تمام امکانات را در اختیارداریم و بیمارستانهای سینا، کودکان و امام رضا(ع) تبریز در آماده باش کامل هستند.