هشدار جدی رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛
مصرف قارچهای خود رو و وحشی مرگبار است
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اشاره به افزایش رویش قارچهای خودرو در طبیعت همزمان با شروع فصل بهار، نسبت به خطر مسمومیتهای شدید و بعضاً مرگبار ناشی از مصرف قارچهای سمی به شهروندان هشدار داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر سعید قدیمی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با اعلام افزایش موارد مشاهدهشده از مسمومیتهای قارچی در کشور در این فصل، نسبت به مخاطرات جدی مصرف قارچهای خودرو در محیطهای طبیعی هشدار داد.
وی با تاکید بر اینکه تشخیص قارچهای خوراکی از انواع سمی برای عموم مردم تقریباً غیرممکن است، تصریح کرد: مصرف اشتباه قارچهای وحشی میتواند منجر به آسیبهای شدید و جبرانناپذیر به کبد و کلیه، نارسایی چندعضوی و حتی مرگ شود.
دکتر قدیمی همچنین از شهروندان خواست به هیچ عنوان از قارچهای روییده در طبیعت، حتی اگر ظاهراً شبیه انواع خوراکی باشند، استفاده نکنند و تنها قارچهای بستهبندی و تاییدشده توسط مراجع معتبر را مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه علائم اولیه مسمومیت قارچی ممکن است چند ساعت پس از مصرف ظاهر شود، گفت: بروز تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال یا هرگونه ناراحتی گوارشی پس از مصرف قارچ باید جدی گرفته شود.
دکتر قدیمی تاکید کرد: در صورت مشاهده این علائم، افراد باید فوراً با شماره ۱۱۵ تماس گرفته یا به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند تا از پیشرفت آسیبهای احتمالی جلوگیری شود.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان با هشدار دوباره نسبت به جدی گرفتن این موضوع، بر افزایش آگاهی عمومی و پرهیز از هرگونه برداشت و مصرف قارچهای خودرو تاکید کرد.