تاریخ : شنبه 9 شهريور 1398
کد 9394

بیانیه پایانی بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی جامعه ایمن در تبریز

هر شش ثانیه شخصی در گوشه ای از دنیا به طور ناگهانی و متاثر کننده بر اثر مصدومیت کشته می شود که برابر با 4.8 میلیون زندگی در هر سال است...
    به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز،  بیست و چهارمین کنفرانس بین المللی جامعه ایمن که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درروزهای اول تا سوم شهریورماه سال 1398 با مشارکت اندیشمندان و صاحبنظران کشورهای مختلف برگزار میگردید، با صدور بیانیه پایانی اختتام یافت که فراز هایی از متن این بیانیه به شرح زیر است:

هر شش ثانیه شخصی در گوشه ای از دنیا به طور ناگهانی و متاثر کننده بر اثر مصدومیت کشته می شود که برابر با 4.8 میلیون زندگی در هر سال است. 1.35 میلیون از این مصدومیتها ناشی از مصدومیتهای ترافیکی است ( هر 26 ثانیه یک نفر ) ما نمی توانیم و نباید ، این رنج و ضرر بی دلیل را در جوامع خود بپذیریم.

خبر خوب این است که چیزهای زیادی می تواند انجام شود و انجام شده است. حوادث و مصدومیت ها قابل پیش بینی است ، به این معنی که قابل پیشگیری است. جوامع محلی می توانند کنترل سرنوشت خود را به دست گیرند و بار ناشی از آسیب را کاهش دهند و ایمنی ، رفاه و بهره وری را افزایش دهند.
این کار آسانی نبوده است. اقدامات مؤثرنیازمند جامعه متعهد ، شبکه های ملی و بین المللی است. شبکه هایی که منابع را شناسایی ، بسیج و هماهنگی می کنند.
ما آغاز بسیار خوبی رقم زده ایم. از آنجا که جنبش بین المللی جامعه ایمن تقریباً از 30 سال پیش آغاز شده ، ما به این چشم انداز که جهان را به مکانی ایمن تر برای زندگی ، کار و بازی تبدیل کنیم ، پیوسته ایم... یک جامعه در یک زمان...

در پایان این رویداد 3 روزه ، خوشحالیم که فضایی ایمن را برای به اشتراک گذاشتن افکار ، دیدگاه ها و تجربیات خود فراهم نمودیم. به عنوان سخنان پایانی میخواهیم پیام خود را با ایمانی راسخ برای هدایت  جامعه ای ایمن تر ارسال نماییم.
  • فعالیت های انجام شده در طول دهه اقدام برای ایمنی راهها ، تجربیات ارزشمند زیادی به وجود آورده است که می تواند و باید برای ارتقای ایمنی ترافیک برای دوره زمانی فراتر از دهه اقدام مورد استفاده قرار گیرد.
  • یكی از مهمترین درس هایی که در طول دوره های  "دهه اقدام " فراگرفته شده ، این است كه ایمنی ترافیك، به عنوان یك سیستم، باید براساس داده های دقیق و صحیح ارزیابی شده مدیریت شود. پیشرفت ها در زمینه جمع آوری و مدیریت داده ها باید همچنان زمینه را برای ارتقای ایمنی ترافیک فراهم کند.
  • ایمنی ترافیک یک سیستم پویا است و به مرور زمان تکامل می یابد. در ایران ، به دنبال پیشرفت چشمگیر در ارتقای ایمنی ترافیک ، تغییرات در سیستم حاکی از ضرورت تجدید نظر در برنامه های ملی ایمنی ترافیک ، به ویژه در حوزه مدیریت ایمنی جاده ها است.
  • دهه عمل تقریباً به پایان رسیده است ، اما بسیاری از مسائل حل نشده وجود دارد. تحقیقات و فناوری، هسته اصلی بهبود ایمنی  ترافیک راه بوده و فعالیتهای این حوزه باید همچنان افقهای جدیدی را در این زمینه به ارمغان آورد.

نویسنده: علی رضایی
 
  • نوشته شده
  • در شنبه 9 شهريور 1398